Het dagboek van een schaker [10]

Lief dagboek,

Dag 10,

Ronde 9, de laatste dag

Wat 10 dagen geleden begon met ruiten-krabben, schaatsten op buiten-ijs, vervolgens sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw monde uit in dooi, mist en regen. Of Starten met 2 nederlagen en finishen met 2 overwinningen.
Ruim op tijd van huis vertrokken aangezien deze ronde om 12:00 uur begint. Ruitenwissers op maximaal. Het begon als een sombere dag. Wel nog tijd over voor de Brunch bij het A4 restaurant.

De laatste dag is meestal een drukke dag, aangezien hele families de schakers komen ophalen, en er was ook nog het duel Giri – Carlsen, met als inzet toernooi winst. Giri probeerde het nog wel, gooide er ook nog een kwal tegen aan, maar verder dan remise kwam hij niet.

Net als Giri speelde ik ook met wit de koploper. Gedurende het toernooi schatte ik hem ook als de sterkste schaker in van onze groep. Zijn openings keuze was meestal met een pion-offer. Hierdoor besloot ik om niet met c4 maar met d4 te openen.

Ja, er kwam een Wolga/Benko gambiet uit de hoge hoed van mijn tegenstander. Passief ga ik op deze pion zitten, en probeer dit dan te verzilveren in het eindspel. Na de standaard breek-zet e5 kreeg ik dit ook voor elkaar. Een lastig eindspel van Paard en 5 pionnen tegen Paard en 4 pionnen wist ik uiteindelijk in 66 zetten in winst om te zetten.

Jeroen Eijgelaar (1867) – Harry Boerkamp (1836)

Stand na de 58ste zet van zwart. Zwart heeft zojuist Pe7-f5 gespeeld. Nu greep ik mijn kans met 59. a6-Kc6, 60. Pe5+ en Pxg6 en promotie is niet meer tegen te houden.

De cijfers
5 uit 9 en de gedeelde 3e plaats. TPR 1904. Een mini DGT schaakklok was mijn keuze uit de prijzen. Voldaan kon ik aan de terug reis beginnen. Tot volgend jaar!

26:18 uur gereden / 1750,5Km totaal. 66Km/uur gemiddeld, 198,66 Euro benzine, en 143,60 Euro aan brunch, Lunch en avond eten.
Vervolgens nog 4 pakken sigaretten, 2 pakjes drum, 3,5 Liter Coca Cola en 26 blikjes powerdrink. Als Prof-schaker ga ik het met deze cijfers niet redden.

Leave a Comment