SVN V1 tegen De IJssel V2 – 11 februari 2020

Dinsdagdagavond 11 februari 2020 kreeg ons viertal de kans om de onverwachte nederlaag tegen Ashtapada in januari 2020 goed te maken door een mooi resultaat neer te zetten tegen het 2e viertal van De IJssel. Qua onderling ratingverschil zou dit mogelijk moeten zijn

Aan bord 3 speelde Bas Koote tegen Casper de Pijper. Bas zette een mooie koningsaanval op met een krachtig centrum. Uiteindelijk kwam Bas een Paard voor te staan en uiteindelijk mocht Bas de winst laten noteren

Aan bord 4 Speelde Hans tegen Frans Dubois. Hans dacht nadat er nog voor ieder 6 pionnen  en lopers van gelijke kleur op het bord stonden dat er eigenlijk nog wel meer dan een remise in zou moeten zitten, in verband waarmee hij het remiseaanbod van zijn tegenstander resoluut weigerde. Dat bleek geen verstandige besluit te zijn, want door een verkeerd tempozetje werd de stelling op het bord verknald en kon hij opgeven.

Aan bord 2 Ben Balm was goed bezig maar was helaas teveel bezig met de door hem opgezette aanval waardoor hij een mataanval van zijn tegenstander niet tijdig zag met als desastreus gevolg dat ook Ben onverwachts een 0 voor SVN moest laten noteren

Aan bord 1 Willem van der Wel tegen Aad van der Meer. Zoals wij van Willem weten speelt hij altijd zeer degelijk en ook ditmaal konden we hem op geen fouten betrappen. Bij de stand van 2-1 in het voordeel van De IJssel kwam Willem vragen of hij remise mocht aanbieden. Gezien de stand leek dat geen sterk idee, dus doorknokken geblazen. Uiteindelijk bleek er echter geen winstkans voor hem te zijn, zodat enige zetten later alsnog tot remise werd besloten.

Eindresultaat: 1,5 -2,5 in het voordeel van de Moordrechtenaren.

Leave a Comment