Rob Hoogland sluit jaar voortreffelijk af

Traditioneel wordt op de laatste schaakavond van het jaar van Schaakvereniging Nieuwerkerk een snelschaaktoernooi gehouden. Iedere speler krijgt vijf minuten bedenktijd om zijn schaakpartij tot een goed einde te brengen. Net als bij boxers wordt er twaalf ronden lang gestreden om de winnaar te bepalen.

Halverwege de avond ging Rob Hoogland met zes overwinningen aan kop. De achtervolgers hijgden hem in de nek, maar Rob gaf geen krimp in de tweede helft. Ondanks enkele benauwde momenten wist hij ook de resterende partijen te winnen. Met een historische 100%-score van 12 overwinningen uit evenveel partijen was hij ongenaakbaar voor de tegenstanders.

Op respectabele afstand met 9 punten uit 12 partijen deelden Richard Zijleman en Johan de Koning de tweede plaats. Tom Boesten werd met 8,5 punt knap vierde. Daarmee kwam een einde aan het schaakjaar 2022. De schakers kunnen nu genieten van een korte winterstop. Dinsdagavond 10 januari gaat de interne competitie weer van start.

Leave a Comment