Verlies voor het vlaggenschip van SVN

25 Mei speelde het eerste achttal van SVN uit tegen Sliedrecht 1. Spannend, want bij verlies konden zij degraderen. Johan de Koning, Arjan Huijzer en Tom Boesten hadden vooruit gespeeld en 1,5 punt binnen gehengeld. Maar de wedstrijd zelf wilde niet vlotten. Léon Willemen ging eervol ten onder tegen het konings indisch en Richard Zijleman haalde een half punt met eeuwig schaak. Ook Rob Hoogland en Robert Valk kwamen niet verder dan remise. Rob Rijnbeek moest capituleren maar het was wel een heel mooi mat. Tom Boesten wist als enige Nieuwerkerker te winnen. Eindstand 5-3 voor de mannen van Sliedrecht. Om degradatie te voorkomen moest Moerkapelle winnen van Pascal uit Papendrecht. En dat deden onze buren gelukkig (edit redactie: voor een uitvoeriger verslag wordt verwezen naar de eerdere post: thriller-in-laatste-rsb-ronde-svn-1).

Tevens werden er dinsdag 23 mei acht partijen gespeeld in de huishoudelijke competitie. Hier won Rob Hoogland met een pionoffer van Richard Zijleman en Johan de Koning met een pion meer en knap positiespel van Robert Valk. Wim Mulder had het erg naar zijn zin tegen Edo Pouwelse want hij speelde met vijf pionnen minder heel lang door. Het punt ging wel naar Edo. De pion voorsprong van Rob Rijnbeek tegen Hans Dijkers sloeg door en Hans gaf op. Henk Stam sloeg een remise-aanbod van Henk Nentjes af en ging daarna zelf af. Punt voor Nentjes, maar een Henk had toch gewonnen. Willem van der Wel won met positiespel van Martijn de Koning en Matti Huijskens, op tijd, van Carel Heine. Verder kwam Ben Balm snel een dame voor waardoor de tegenstander de koning omlegde.