Nieuwe ronde rapidschaak

Op dinsdag 30 januari werd bij SVN de eerste ronde rapidschaak van 2024 gespeeld. Het enthousiasme was groot want 19 spelers hadden zich aangemeld.  Helaas een oneven aantal waardoor er elke ronde iemand geen partij had. Want schaken doe je met z’n tweeën. En zoals altijd bij wedstrijden waarbij men minder tijd heeft dan normaal waren er weer rare capriolen te zien op de diverse borden.

Na de eerste ronde stond Wim Mulder aan kop gevolgd door Arjan Huijzer en Edo Pouwelse. Dit trio bleef na de volgende ronde ongewijzigd de ranglijst aanvoeren. Maar Wim ging wel door het oog van de naald omdat zijn tegenstander Peter Wakker in gewonnen stelling al zijn tijd had opgebruikt en zo doende verloor. De derde ronde was iedereen weer behoorlijk scherp en werden er beduidend minder stukken weggegeven of andere fouten gemaakt. Hierin kwam rapid- en clubkampioen Rob Hoogland dan ook weer meteen bovendrijven. Hij stond aan het eind van deze ronde eerste met Wim Mulder op de tweede plaats en Arjan Huijzer op de derde. En nadat de vierde en laatste ronde van deze avond was gespeeld stond Rob nog steeds fier bovenaan gevolgd door Wim Mulder en een sterk opgekomen Richard Zijleman.

Verder bleek aan het eind van de avond alleen Henk Stam de perfecte score van 100% te hebben gehaald.