Edo Pouwelse het enige lichtpunt bij SVN

Het eerste achttal van Schaakvereniging Nieuwerkerk moest het dinsdag zes februari in de Rotterdamse schaakbond opnemen tegen het eerste achttal van Barendrecht/IJsselmonde. Het zou zwaar worden want tegenstanders hadden gemiddeld 100 elo-punten meer achter hun naam staan dan de Nieuwerkerkers. Voor Henk Stam aan het eerste bord was het verschil zelfs 450 punten in zijn nadeel. Hij verloor dan ook in het eindspel na de hele wedstrijd gedrukt te hebben gestaan. Richard Zijleman speelde een betere partij maar moest uiteindelijk toch ook zijn koning omleggen. Edo Pouwelse was het lichtpunt van de avond en het team. Hij bracht met wit een Engels opening op het bord en wist zo de zege naar zich toe te trekken. Tom Boesten kwam met een gesloten siciliaan maar dat bleek niet genoeg om te winnen en Arjan Huijzer aan het vijfde bord belandde in het Scandinavisch wat hem het punt kostte. Robert Valk hield zich lang staande maar moest laat op de avond toch ook opgeven.

Johan de Koning aan het vierde bord daarentegen maakte remise na een Benoni en Leon Willemen deed hetzelfde met een Pirc. Zo eindigde de strijd met een 2-6 verlies voor Nieuwerkerk.

Verder werd er door gebrek aan schakers door de andere leden vrij gespeeld. Men kon zelf de  tegenstander uitkiezen en er zo een al dan niet gezellige avond van maken.