Deelnemers bekerfinale 2024 bekend

Voor de huishoudelijke competitie van SVN werden op dinsdag 30 april zes partijen afgewikkeld. Hierin gaf het nieuwe lid Leen Klein meteen zijn visitekaartje af. Hij legde koploper Richard Zijleman het vuur zo na aan de schenen dat de laatste met remise goed weg kwam. Martijn de Koning had geen afdoende antwoord op het Englund gambiet van Henk Stam en gaf op, net als Matti Huijskens die na een gelijkopgaande strijd met Cees Verschoor een toren cadeau gaf. Rob Rijnbeek blunderde in de opening een paard weg tegen Han Everaars maar kreeg het dier later weer terug. Dit was echter niet genoeg voor de overwinning. Punt voor Han. Peter Wakker en Wim Mulder maakten er een ingewikkelde boel van, maar nadat de rook was opgetrokken stond Peter een loper achter en speelde Wim de partij foutloos naar winst. Hans Jarings kwam een paard achter maar weerde zich zo kranig dat het Arjan Huijzer de nodige moeite kostte om de zege binnen te halen.

Op 30 april werden ook de halve finales gespeeld voor de beker. Tom Boesten speelde tegen Rob Hoogland en gaf zijn loper voor een toren. Maar in het eindspel bleek Hoogland toch de sterkste en werd zo de eerste finalist. De andere finalepartij, tussen Johan de Koning en Willem van der Wel, eindigde in remise waarna twee partijen met vijf minuten bedenktijd per persoon de winnaar moest bepalen. Beide spelers wonen een partij. Vervolgens werden statuten en reglementen, met enig verbaal geweld, geraadpleegd en vluggerden beide spelers (waarvan een met zeer hoge bloeddruk) door tot er een van hen gewonnen had. En dat werd Johan de Koning.

Stand in de interne competitie: 1. Richard Zijleman, 2. Rob Hoogland, 3. Johan de Koning en 4. Henk Nentjes.