Verlies van beide viertallen SVN

Afgelopen dinsdag 14 mei speelde het eerste viertal van SVN een wedstrijd voor de Rotterdamse schaakbond tegen het eerste viertal van Onesimus uit Rotterdam. En dat was geen succes. Om te beginnen liet Henk Stam aan bord drie een schaak toe wat hem zijn loper kostte en de partij. Daarna zag Robert Valk zijn d-pion de mist in gaan waardoor hij zo’n slechte stelling kreeg dat hij opgaf. Willem van der Wel aan bord vier deed een verkeerde torenruil maar wist nog knap remise te houden. Eerste bord speler Rob Rijnbeek wist het lang vol te houden maar kwam met een pion minder in de problemen en legde toen de koning neer. Uitslag ½ – 3½ voor Onesimus.

Donderdag 16 mei speelde het tweede viertal van SVN een dramatische uitwedstrijd tegen het tweede viertal van Onesimus. Er werd verloren met 4 – 0.

In de huishoudelijke competitie haalde Hans Dijkers snel en meedogenloos het punt binnen tegen Hans Jarings en kon Henk Nentjes de doorgelopen f-pion van Johan de Koning niet meer stoppen waardoor hij opgaf. Ondertussen wist Peter Wakker tegen Wim Mulder knap een remise uit het vuur te slepen terwijl Matti Huijskens goed acteerde met een dame meer tegen Martijn de Koning die inzicht toonde en de koning neerlegde. De dreiging van Tom Boesten had Cees Verschoor wel gezien maar op een zwak moment even vergeten en dat kostte hem direct de partij. De pionnen van Edo Pouwelse waren door het spel van Richard Zijleman zo uit elkaar geslagen dat hij de zege aan Richard liet. Rob Hoogland hield in het eindspel een betere pionnenstructuur over dan Leen Klein en haalde hierdoor de overwinning binnen.

Da stand van de huishoudelijke competitie is nu 1. Richard Zijleman, 2. Rob Hoogland, 3. Johan de Koning en 4. Edo Pouwelse.