Rob Hoogland bekerkampioen 2024

Dinsdag 27 mei werd de finale gespeeld voor de beker van Schaakvereniging Nieuwerkerk tussen Rob Hoogland en Johan de Koning. Beide schakers speelden een sterke partij, maar een klein foutje van Johan richting het eindspel kostte hem toch de wedstrijd, zodat Rob zich de bekerkampioen van 2024 mag noemen.

Dezelfde avond speelde het eerste viertal van SVN tegen het veel sterkere eerste viertal van Erasmus uit Rotterdam. Hierbij vergat Edo Pouwelse aan het eerste bord zijn d-pion naar voren te brengen waardoor hij wat verkreukeld kwam te staan en verloor, Henk Stam met het Englund gambiet een half punt binnen haalde en Rob Rijnbeek met hetzelfde gambiet een nul. Als laatste verloor Robert Valk omdat hij te veel tijd gebruikt in een remiseachtige stand. Eindstand 3½ – ½ voor Erasmus. Een wedstrijd om snel te vergeten dus.

In de interne competitie wist Ben Balm een betere pionnenstelling te creëren dan Hans Jarings en daarmee te winnen en ging Matti Huijskens twee maal in de fout waardoor Leen Klein de zege naar zich toe kon trekken. Martijn de Koning raakte ergens een pion kwijt tegen Henk Nentjes maar hield dapper lang stand. Maar toen een pion van Henk op het vak b2 klaar stond om te promoveren tot dame gaf Martijn sportief op. Cees Verschoor kwam tegen Han Everaars een pion voor. Echter toen Han zijn trukendoos opentrok kon de koning van Cees het mat niet meer ontlopen. Punt voor Han.

De stand van de huishoudelijke competitie blijft ongewijzigd. Namelijk 1. Richard Zijleman, 2. Rob Hoogland en 3. Johan de Koning.