SVN V2 delft onderspit tegen De Willige Dame

Het eerste viertal van schaakvereniging De Willige Dame uit Dordrecht was dinsdag 4 juni te gast bij SVN om tegen hun tweede viertal te spelen. Het beloofde spannend te worden want de gemiddelde rating was bijna gelijk. Aan bord een kwam onze Han Everaars in de verdrukking en moest een pion geven. Daarna een tweede en bij de derde pion gaf hij op. Ben Balm kreeg vanuit de Spaanse opening een betere pionnenstructuur en haalde zo de zege binnen. Aan het derde bord kwam Cees Verschoor er met zijn tegenstander niet uit en werd remise besloten en als laatste legde Matti Huijskens zijn koning neer. Einduitslag 1½ -2½ voor de gasten.

In de huishoudelijke competitie zag Edo Pouwelse Rob Hoogland inslaan op randpion h2 wat hem meteen de zege kostte. De ver opgerukte pion op de e-lijn van Leen Klein zag er veelbelovend uit maar Henk Nentjes maakte het zo ingewikkeld dat Leen in tijdnood kwam en de gladiatoren er remise van maakten. Bij Robert Valk sloeg de aanval op de zwarte koning van Willem Mulder niet door. Toen Robert ook nog een loper verspeelde viel het doek voor hem. Tom Boesten pakte een kwaliteit van Hans Jarings en daarmee de overwinning en Martijn de Koning gaf de dame cadeau aan Vaclav Eger die zo makkelijk triomfeerde. Henk Stam haalde het net tegen Peter Wakker die de hele partij gewonnen stond maar door een fout zetje van de koning de partij weggaf. En als laatste won Richard Zijleman van Rob Rijnbeek met een doorlopende pion.

De stand van de interne competitie blijft ongewijzigd. Namelijk 1. Richard Zijleman, 2. Rob Hoogland en 3. Johan de Koning.